vastergotland.blogg.se

"The road to new district floorball adventures"

Presentation av distrikten i Västergötlands grupp

Publicerad 2014-12-31 20:53:00 i Allmänt,

Här nedan presenteras Västergötlands grupp, grupp 3, i Distriktslags SM i Linköping.
 
I Västergötlands grupp ingår Gotland , starka Skåne samt redan innan SM drar igång favoriterna Stockholm och Värmland.
Du kan här läsa om Västergötlands motståndare, få lite extra fakta om distriktet samt ta del utav en intervju med huvudtränana för varje motståndare.
 
 
2-5 januari spelas SDF-SM för DJ17 i Linköping

SPELSCHEMA GRUPP 3

2/1 17.30: Skåne-Västergötland
2/1 19.15: Stockholm-Värmland

3/1 08.45: Gotland-Skåne
3/1 08.45: Västergötland-Stockholm
3/1 14.00: Värmland-Gotland
3/1 14.00: Skåne-Stockholm
3/1 19.15: Västergötland-Värmland
3/1 19.15: Stockholm-Gotland

4/1 08.15: Värmland-Skåne
4/1 08.15: Gotland-Västergötland
 

SÅ SÄGER TRÄNARNA:

Robin Persson, Gotland: "Vi har ett riktigt härligt gäng med tjejer. Dessvärre är utbudet av spelare inte så stort på Gotland vilket gör att det kommer bli riktigt tufft att möta de större distrikten.”

Niklas Lauritsen, Skåne: "Vår grupp består utav fem lag och där två går vidare…. Det jag kan lova är att Skåne kommer göra allt vi kan för att vara ett av de två lagen som når kvartsfinal. Det blir fyra härliga matcher där prestationerna på planen blir avgörande, inte vad som står på pappret. Jag skulle kunna säga det som folk vill höra: dvs att det står mellan Skåne och de två finallagen för två år sedan (Stockholm och Värmland). Men jag tror verkligen inte att varken Västergötland eller Gotland kommer att lägga sig frivilligt."

Jonas Robertson, Stockholm: "En riktigt spännande grupp och en tuff utmaning var första tanken efter lottningen. Värmland ser jag som en kandidat till guldet så får också gälla som favoriter till gruppsegern. Men ett favoritskap ska ju bäras upp och vi ska naturligtvis vara med om att slåss om förstaplatsen i gruppen och det lär även Skåne och Västergötland göra. Gotland ska inte underskattas, har sett dom de senaste åren i SDF-SM och även om jag inte tror att dom räcker hela vägen så har dom goda chanser att skaka om de större distrikten.”

Thomas Eriksson, Värmland: "Stockholm är alltid duktiga och både 97:orna och 97:orna tog medalj på sina respektive 15-SM. Skåne har en bra verksamhet och har haft fina framgångar de senaste åren, så de får man se upp med. Västergötland ska man heller inte räkna bort, man har flera duktiga föreningar som får fram talangfulla spelare. Gotland har jag sämre koll på tyvärr.”

Lars Ahlström, Västergötland: "I vår grupp så hittar vi två av de stora favoriterna inför SM, Värmland och Stockholm, så det blir något att bita i det. Skåne brukar också vara starka så det blir också en tuff historia. Gotland vet vi inte så mycket om, men de brukar aldrig ge sig så här är det laget med bäst inställning som står som vinnare."
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Gotland DJ17: "Lagsammanhållning betyder allt"

Gotland har inte särskilt många spelare att välja mellan när de tar ut sitt lag. Därför får man onekligen ses som ett av de minst starka lagen i årets SM. Men man kan överraska.
 
Fakta Gotland:
 
Antal föreningar: 19
Antal spelarlicenser: 1 016
SM-medaljer DJ17: 0
Huvudtränare DJ17: Robin Persson
 
Intervju med tränaren, Robin Persson

Hur har er uppladdning sett ut inför SDF-SM?
- Vi har tränat tillsammans en gång varannan vecka sedan september.

Vad är det som kommer att utmärka ert lag i turneringen rent spelmässigt?
- Vi strävar efter att få en riktigt bra lagsammanhållning där vi verkligen jobbar tillsammans. Vårt fokus har legat på försvarsspelet där vi siktar på att ha ett tight och sammansvetsat försvar.

Vad tror du om er grupp, vilka motståndare blir farligast och hur ser du på era chanser?
- Vi har ett riktigt härligt gäng med tjejer. Dessvärre är utbudet av spelare inte så stort på Gotland vilket gör att det kommer bli riktigt tufft att möta de större distrikten.

Hur ser målsättningen ut för hela turneringen, hur långt kan ni nå?
- Vi vet som sagt att vi kommer få det tufft och vi ser det som ett fantastiskt roligt äventyr att få åka iväg och möta så pass bra motstånd. Vi ser fram emot riktigt hårda fighter där vår målsättning är att gå in och köra 110 % i varje match. Vi ska kunna säga att vi gjort allt vi kunnat.

Vilka distrikt ser du som favoriter till att gå hela vägen?
- Det är jättesvårt att säga vilka som är favoriter eftersom varje distrikt ställer upp med helt nya lag varje år. Det ska verkligen bli spännande att se vad alla har att komma med till årets upplaga av SDF-SM!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Skåne DJ17: "Brett lag" 

Skåne tar en match i taget och hoppas att man kan ta revansch för det svaga resultatet på hemmaplan i senaste SM.
 
 
 
 
Fakta Skåne:
 
Antal föreningar: 83
Antal spelarlicenser: 10 076
SM-medaljer DJ17: 3 guld, 1 silver, 2 brons
Huvudtränare DJ17: Niklas Lauritsen
 
Intervju med tränaren, Niklas Lauritsen
 
Hur har er uppladdning sett ut inför SDF-SM?
- Vår uppladdning med truppen är en ganska händelserik december månad. Det finns fem träningsmatcher inbokade. Det ska bli spännande att se hur vi står i träningsmatcher mot Blekinge och Halland. Dessutom är det fyra träningspass inbokade där två av dem är samma dag som vi sedan även spelar match. Vi har fem träningstillfällen innan truppen togs ut i ryggen också.

Vad är det som kommer att utmärka ert lag i turneringen rent spelmässigt?
- Jag hoppas att vi kommer att ha ett ”brett” lag. Med det menar jag att vi har många spelare som har kapacitet till att slå igenom. Vi kommer inte att vara beroende av någon enstaka spelare, däremot är vi väldigt beroende av alla spelare. Så förhoppningen är att vi kan spela en positiv innebandy där vi tar för oss rejält och där många spelare bidrar offensivt.

Vad tror du om er grupp, vilka motståndare blir farligast och hur ser du på era chanser?
- Vår grupp består utav fem lag och där två går vidare…. Det jag kan lova är att Skåne kommer göra allt vi kan för att vara ett av de två lagen som når kvartsfinal. Det blir fyra härliga matcher där prestationerna på planen blir avgörande, inte vad som står på pappret. Jag skulle kunna säga det som folk vill höra: dvs att det står mellan Skåne och de två finallagen för två år sedan (Stockholm och Värmland). Men jag tror verkligen inte att varken Västergötland eller Gotland kommer att lägga sig frivilligt.

Hur ser målsättningen ut för hela turneringen, hur långt kan ni nå?
- Målsättning hmm! Jag tror alla lag har samma mål i en sån här turnering. Dvs att man vill vinna nästa match. Och gör man det så vinner man turneringen. För Skåne som distrikt har vi lite upprättelse att visa folk. Sist i gruppen på hemmaplan föregående turnering gör att vi vill visa att Skåne kan bättre än så. Två delmål: 1 – vi vill spela en stark innebandy där alla bidrar. 2 – Vi vill gå vidare från gruppen för att kunna vara med när det allra roligaste börjar.

Vilka distrikt ser du som favoriter till att gå hela vägen?
-Västerbotten får ses som favoriter!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Stockholm DJ17: "Sveriges bästa målvakter"

En gång en storfavorit, alltid en storfavorit. Så är det i Stockholms fall åtminstone. Man har ett otroligt spännande lag som vet vad som krävs för att vinna.
 
 
 
 
Fakta Stockholm:
 
Antal föreningar: 163
Antal spelarlicenser: 19 097
SM-medaljer DJ17: 4 SM-guld, 5 SM-silver, 4 SM-brons
Placering ifjol: 3:a
Huvudtränare DJ17: Jonas Robertson
 
Intervju med tränaren, Jonas Robertson

Hur har er uppladdning sett ut inför SDF-SM?
- Vi körde igång med uttagningar redan innan sommaren för att ha en träningstrupp på drygt 30 utespelare samt 5 målvakter när hösten kom. Träningstruppen tränade tillsammans fram till höstlovet då den slutgiltiga truppen tog ut. Efter det så har vi tränat med stort fokus på att få ihop gruppen och få en massa duktiga individer att fungera som ett lag. Vi har hittills spelat en träningsmatch mot Tullinges damlag och kommer att spela 3-4 matcher till innan det är dags för SM.

Vad är det som kommer att utmärka ert lag i turneringen rent spelmässigt?
- Förhoppningsvis är det just laget som kommer att utmärka Stockholm, ett starkt kollektiv som hela tiden vill framåt och som i ryggen har två av Sveriges bästa målvakter.

Vad tror du om er grupp, vilka motståndare blir farligast och hur ser du på era chanser?
- En riktigt spännande grupp och en tuff utmaning var första tanken efter lottningen. Värmland ser jag som en kandidat till guldet så får också gälla som favoriter till gruppsegern. Men ett favoritskap ska ju bäras upp och vi ska naturligtvis vara med om att slåss om förstaplatsen i gruppen och det lär även Skåne och Västergötland göra. Gotland ska inte underskattas, har sett dom de senaste åren i SDF-SM och även om jag inte tror att dom räcker hela vägen så har dom goda chanser att skaka om de större distrikten.

Hur ser målsättningen ut för hela turneringen, hur långt kan ni nå?
- Vi vill naturligtvis gå hela vägen och får vi ut max av spelarna så är det absolut ingen omöjlighet, vi siktar på det icke-omöjliga alltså. 

Vilka distrikt ser du som favoriter till att gå hela vägen?
- Västmanland och Värmland är stora favoriter. Värmland har många duktiga 97:or som varit med och vunnit SDF-SM tidigare, som 15-åringar. Västmanland imponerade stort i SDF-SM för 15-åringar uppe i Umeå i januari där de slog Värmland i finalen. 

 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Värmland DJ17: "Jobbiga att möta" 

Värmland går in i turneringen som en av de stora favoriterna. Fullt med profiler tror man att man ska bli ett lag att räkna med även i år.
 
Fakta Värmland:
 
Antal föreningar: 51
Antal spelarlicenser: 5 771
SM-medaljer DJ17: 4 SM-guld, 3 SM-silver, 2 SM-brons
Placering ifjol: 2:a
Huvudtränare DJ17: Thomas Eriksson
 
 
Intervju med tränaren, Thomas Eriksson

Hur har er uppladdning sett ut inför SDF-SM?
- Vi drog igång verksamhet i maj genom att ha zonträffar. Sedan började vi i augusti igen med nya zonträffar. Sedan har truppen bantats ner successivt efter träningar och matcher. Truppen spikades under sista veckan i oktober. Efter det har vi haft flera träningar och matcher för att få ihop både gruppen och spelet inför SM. Vi har förstås lagt mycket fokus på hur vi vill spela, men också mycket på att bygga ihop gruppen. 

Vad är det som kommer att utmärka ert lag i turneringen rent spelmässigt?
- Intensitet och initiativ är våra ledord. Vi kommer vilja ha mycket fart i spelet med boll och vi ska vara riktigt jobbiga att möta när motståndaren har bollen. 

Vad tror du om er grupp, vilka motståndare blir farligast och hur ser du på era chanser?
- Stockholm är alltid duktiga och både 97:orna och 97:orna tog medalj på sina respektive 15-SM. sSkåne har en bra verksamhet och har haft fina framgångar de senaste åren, så de får man se upp med. Västergötland ska man heller inte räkna bort, man har flera duktiga föreningar som får fram talangfulla spelare. Gotland har jag sämre koll på tyvärr. 

Hur ser målsättningen ut för hela turneringen, hur långt kan ni nå?
- Vi siktar på att åka hem med guldmedaljen. 97:orna tog guld på sitt 15-SM och 98:orna tog silver, så givetvis siktar vi på att få med den ädlaste medaljen hem till Värmland. 

Vilka distrikt ser du som favoriter till att gå hela vägen?
- Andra distrikt som kommer hota om guldet tror jag är Västerbotten, Västmanland, Göteborg och Stockholm.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Distriktslaget F17 Västergötland

"Distriktslaget F17 mot nya äventyr & utvecklingsmöjligheter"

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela