vastergotland.blogg.se

"The road to new district floorball adventures"

Förberedelserna är klara, nu väntar SM 2015

Publicerad 2014-12-29 21:56:54 i Allmänt,

 
Då var de sista förberedelserna klara och nu är det bara några dagar kvar innan vi får ett nytt år, 2015, och innan Västergötlands distriktslag F17 beger sig till SM i Linköping.
 
Sista laddningen genomfördes i Mariestad och under söndagen 28 december genomfördes både 2 teoretiska pass samt 2 träningspass och en match.
 

Träningspassens fokus under söndagen låg på PP , BP och fasta situationer och både tjejerna och ledarna arbetade hårt med allt från inövade rörelser till olika specifika ytor som man vill ta avslut i till skapandet av starka och stabila frislagsvarianter.
 
Teoripassens innehåll var först fokus på att under SM kunna uppnå den OPTIMALA PRESTATIONEN samt sedan samtal om andra förberedelser och formationsarbeten.
 
Tränare Micael Svensson beskriver dagen på följande sätt:
Tycker att det var en perfekt avslutningsdag på detta förberedelseläger i Mariestad. Bra teoripass blandat med utvecklingsstarka träningspass samt även en tuff och hård match mot IBK Lockerud, vilken tömde ur det sista av tjejernas energi och kraft.Stort tack till Lockerud som ställde upp med ett slagkraftigt lag och gav oss det tuffa motstånd vi verkligen behövde. Önskar dem själva som klubblag all välgång i fortsatta seriespelet under våren.
Vi fick många bra svar från matchen, trots förlust, och fick flera taktiska delar att falla på plats samt också svar på saker vi får jobba lite extra med även under SM.
 
 
 
 
 
 

Under BP och frislagssituationpasset så var det många skratt, massor utav härliga inövade saker som visades upp samt också detaljer som vi hoppas att tjejerna kanske kan överraska sitt motstånd med i SM , men också kanske glädja publiken som är på plats i hallen med.
 
 
Det känns som det är ett härligt go i laget och att gruppen mår fantastiskt bra tillsammans. Sådant brukar ju faktiskt kunna leda till bra resultat i många sammanhang, och vi håller tummarna för att just detta ska kunna ta  tjejerna till överraskningsresultat i Linköping.
 
Det är en fantastisk grupp av tjejer i denna distriktsupplaga men man måste veta att det är en ofattbart svår grupp laget hamnat i under SM och avancemang från den blir en utmaning som kommer bli svår att klara av. Men vi både hoppas och tror att vi kan överraska lite samt skrälla med några fina resultat. Vi kommer i vilket fall i varje match tro på det vi ska genomföra och verkligen genomföra det till 100 procent, beskriver tränare Micael Svensson.
 
 
Målskyttar i matchen mot IBK Lockerud var Fagerhultstjejerna Sara Björnell och Alicia Zälle. 
Distriktslaget startade matchen riktigt bra och bjöd på massa fina offensiva spelkombinationer samt tog ledningen med 1-0 i matchen efter den första perioden. Efter detta började det synas rejält på tjejerna att man haft en tuff träningshelg och att det nu i kroppen, främst benen, började sina i energi.
Lockerud växlade även sedan upp ett snäpp efter halva matchen och då fanns inte den där sista energin att ta fram ur distriktslagstjejerna.
Men förlusten gav ändå många bra indikationer på att det finns massa bra saker att ta med sig in i det SM som går av stapeln mellan den 2-5/1 2015 i Linköping.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Andreas

Publicerad 2014-12-30 14:34:34

Verkar som Zälle blir en viktig spelare för er i sm.
Kan man inte få lite tankar om ert motstånd och vad ledarna tycker om sm?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Distriktslaget F17 Västergötland

"Distriktslaget F17 mot nya äventyr & utvecklingsmöjligheter"

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela