7/12: Träningsmatch och utvecklingspass i Bjärkehallen

Publicerad 2014-12-08 20:13:00 i Allmänt,

Datum: 2014-12-07
Plats: Bjärkehallen, Sollebrunn

Under Söndagen 7 December så genomförde F17 distriktslaget ett heldagspass i Bjärkehallen, Sollebrunn.

Så väl taktisk utveckling som träningsmatchspel stod på schemat.

Ett långt utvecklingspass genomfördes under söndagen 7 December i Bjärkehallen, där Västergötlands Distriktslag F17 både arbetade mycket med sitt agerande i försvarsspelet och det offensiva spelvändningsspelet samt även grunddelar i power-play och box-play.

Distriktskapten Lars Ahlström (Professorn) skrev och skrev i sitt block, Tränare och Coach Micael Svensson (Profeten) ritade kryss, ringar, pilar och streck samtidigt som tränare och Coach Arne Öhrström fick tjejerna att skratta och känna en grym tillhörighet.

Matchen, mot serieledande div 2 laget IBK Vänersborg, segrade man med 5-2, och man vann även straffläggningen som följde efter match relativt enkelt.

Västergötland F17 hade säkra straffskyttar som visade härlig klass när de satte sina straffar under straffläggningskampen.

Ellen Svensson, Klara Loneberg, Lisa Öhrström och Karolina Svensson var både kyliga, säkra, stabila och kvalitetsstarka i straffskyttet.

Västergötland F17 – IBK Vänersborg  5-2

Periodsiffror: 3-1, 2-1, 0-0

Skottstatistiken: 21-20  (8-6, 7-6, 6-8)

Period 1:

Västergötland inleder bra i matchen och rullar upp IBK Vänersborg under några riktigt snabba spelvändningar., detta vid flertalet tillfällen.

Dock är det de rödklädda Vänersborgarna som snyggt sätter första målet i matchen, detta på ett distansskott, mitt i slottet.

Efter målet tar Västergötland över mer och mer och nyttjar de offensiva kombinationerna bra.

Dessa delar fungerar väldigt bra lagmässigt, men det skall också nämnas att laget faktiskt tappar boll lite för enkelt och stundtals öppnar upp sig och bjuder på lite för stora ytor för Vänersborgarna att spela boll igenom.

En utav treorna framåt som visar upp ett riktigt starkt innebandyspel under första perioden är den med Ellen Svensson, Emelie Lövqvist och Alicia Zälle. De oroar Vänersborgs försvar gång på annan när de snabbt och effektivt ställer om från försvar till anfall.

Period 2:

En jämnare period där faktisk också IBK Vänersborg stundtals visar varför de leder div 2 serien, obesegrade, i Västergötland. De visar upp att de har starka individuella spelare, att de kan spela boll på ett kvickt och genomtänkt sätt samt att de har duktiga avslutare.

Tur att Västergötland utnyttjar sina offensiva starka lägen och att framförallt spelaren Matilda Fogelberg visar upp ett härligt offensivt kampspel framför motståndarnas mål.

Ovan nämnda spelare satte också ledningsmålet 4-1.

Period 3:

I denna period så nollar Västergötland IBK Vänersborg och försvarsspelet är faktiskt stundtals ganska bra.

Fast framåt så får man i stället inte riktigt till de lägen och situationer som man vill , så man kliver även själva av perioden helt mållösa.

Totalt sett en bra ”uppstartsmatch” för Västergötlands Distriktslag F17 och totalt sett en bra dag i Bjärkehallen.