Grym match i mäktiga SAAB Arena

Publicerad 2015-01-03 11:20:00 i Allmänt,

Morgonmatch i mäktiga SAAB Arena i Linköping, mot en utav guldfavoriterna under detta distriktslags SM, Stockholm innebandy, huvudstaden, blev en häftig känsla för många utav tjejerna.
Speciellt då man skakade Stockholm rejält!

Västergötlande visade upp en riktigt stark och stabil innebandy, och man mönstrades samma startlag som i matchen mot Skåne.

Dagens gameplan satt klockrent och man fick Stockholm precis dit man ville , förutom då i sista 5 minuterna av matchen.
Så taktiken var perfekt, något som även Västergötland fick beröm för efteråt från Stockholms ledarstab, delegater från svenska U19 samt två andra distrikts ledare.

Så den som idag ifrågasätter Västergötlands taktik är aningen ointresserad och okunnig om innebandy eller så har dem inte alls har koll på hur man bör taktiskt agera och möta ett specifikt spelande motstånd.

Ellen Davidsson, Västergötland

Första perioden startade Västergötland utmärkt och redan efter 3 minuter hade både Julia Adolfsson och Clara Borgare haft bra avslut på Stockholms målvakt.
03:32 tar visserligen Stockholm ledningen via ett skott, där Västerhötlands målvakt är aningen skymd.
Efter detta fortsätter ändå Västergötland att trumma på och skapar massor utav bra chanser.
Alicia Zälle har ett jätteläge 07:04 in i perioden och 07:55 så har även Julia Adolfsson sin andra stora chans.
Tyvärr utmynnar inte dessa chanser i mål utan det är när lite mer än halva perioden är spelad som Emma Stenberg vackert sätter en retur bakom Stockholms målvakt, 1-1.

17:01 in i första perioden presenterar sig sedan matchens "player of the game" , Västergötland, Ellen Davidsson, genom att sätta ledningsmålet 2-1.

Västergötland fortsätter att spela en genomtänkt och bra innebandy även i andra perioden och när Moa Gregorson snyggt sätter 3-1 på ett distansskott så är Stockholm nästa i chocktillstånd.

Huvudstaden sätter ändå reduceringen 3-2 innan perioden är över , men det är alltså Västergötland som fortfarande leder matchen och som faktiskt har bjudit upp på det mest farliga målchanserna så långt.

Redan efter 15 sekunder in i tredje, och sista perioden, så är Västergötland nära att utöka sin ledning till 4-2, detta efter ett jättebra anfall av Karolina Svensson, Matilda Fogelberg och Julia Adolfsson.
Men i stället så blir det Stockholmsmål efter 03:54 då en boll bara "kastas in" från hörnet och som oturligt nog letar sig in via Västergötlands målvakts ben samt stolpen in i mål.
3-3 i det läget och nu förväntade sig nog många en fortsatt forcering av huvudstaden.
Men ack vad fel de som trodde detta hade!

Västergötland fortsätter i stället att skapa massor av fina lägen , och 06:08 så är den livsfarliga trean med Emma Stenberg , Klara Loneberg och Ellen Davidsson återigen inne och skapar en jättechans.
Efter 9 minuters spel så tar Västergötland ledningen med 4-3, detta efter ett mönsteranfall signerat Ellen Davidsson och Klara Loneberg. Och härligt jubel utbryter!

Tyvärr så vänder matchbilden när endast 5 minuter återstår av matchen och Stockholm lyckas då sätta både 4-4 och ledningsmålet 5-4.
Lite enkla misstag leder till Stockholmsmål och synd att det kom i detta skede av matchen.

Men med ca 15 sekunder kvar så kommer läget för kvittering, frislag framför motståndarnas mål, men då uppstår lite missförstånd och målet uteblir tyvärr.
I stället rullar Stockholm in 6-4 i tom kasse.

Återigen en jättebra match av Västergötlands unga trupp och det var många fina ord som laget fick ta emot av supportrar , domare, motståndartränare och förbundskaptener efter matchen.

Spelarröster efter matchen

Matilda Fogelberg
- Pussssttt ... tycker vi gör det bra och lite surt att vi släpper in målen i sista perioden.

Emelie Lövqvist
-Vi gör det bra men känns lite som vi både har oflyt men att det även smyger in lite orutin också.

Sara Mörk
-Slänger iväg lite för mycket långbollar i slutet och gör några enkla misstag tyvärr, vilket gör att vi tappar boll som faktiskt utmynnar i motståndarmål.