vastergotland.blogg.se

"The road to new district floorball adventures"

Hedersam förlust mot guldfavoriten Värmland

Publicerad 2015-01-03 22:17:00 i Allmänt,

Västergötland inkasserar även förlust i sin tredje gruppspelsmatch , den mot guldfavoriten Värmland.

Det är ändå en hedersam förlust som skrivs till 2-4, och återigen visar Västergötland upp en bra gameplan och ett stundtals riktigt klokt innebandyspel.

Västergötland - Värmland 2-4

Periodsiffror: 1-3, 1-1, 0-0

Matchfakta:

1-0 Emma Stenberg assist Sarah Björnell
2-4 Alicia Zälle assist -

Västergötland visar även denna match upp att det finns massa fin innebandypotential i tjejerna.
Laget sätter även Värmland på ett tufft prov och att man förlorar matchen med 2-4 är inget att gräva ner sig för.
Man har genomfört denna kvällsmatch på bästa tänkbara sätt.

Västergötland tar ledningen i första perioden genom Emma Stenberg, snyggt assisterad av Sarah Björnell.
Värmland tar sedan , direkt efter målet, över det spelmässiga och man radar upp chans på chans. Västergötlands målvakt Freja Lindh håller dock länge kvar sitt lag i matchen via flera fantastiskt fina räddningar.
Tyvärr rinner några enkla bollar rakt igenom Västergötlands slott i slutet av perioden och hamnar också i nätmaskorna. Inget som dock målvakten Freja Lindh skall belastas för.
Perioden slutar i Värmlandsfavör 3-1.

Sista två perioderna så fortsätter sedan Västergötland att lösa sin uppgift taktiskt och klokt, samtidigt som målvaktsspelet från Freja Lindh bara blir ännu bättre.
Detta gör att de två sista perioderna slutar 1-1 och 0-0.
Spelmässigt är det ändå så att Värmland , totalt sett, är det klart bättre laget matchen igenom och Västergötland gratulerar sitt motstånd till segern, och samtidigt gruppsegern.

Tranemospelaren Hanna Johansson tycker att matchen mot Värmland var en stark Västgötainsats, precis som matchen mot Stockholm tidigare under dagen.

-Tycker vi gör det jättebra och sätter vårt spel på ett bra sätt mot Värmland. Vi håller dem utanför vårt slott och de hade svårt att komma till riktigt bra avslutningar.

Hanna själv är inte helt nöjd med sin insats men får beröm utav samtliga sina ledare.

-Jag känner att jag kanske kunde skapat lite mer, vart med mer i spelet och fått lite bättre utdelning på de chanser jag fått i alla matcher.