vastergotland.blogg.se

"The road to new district floorball adventures"

Jobbig start för Västergötland

Publicerad 2015-01-02 20:35:00 i Allmänt,

Västergötland fick en jobbig start i SM då första matchen tyvärr slutade med förlust mot starka Skåne.
Slutresultatet hamnade till slut på 1-4.

Extra jobbigt blir resultatet med tanke på att Västergötland faktiskt också gör en riktigt bra match totalt sett.

Startlaget mot Skåne Innebandy

Målvakt: Sofia Blixt

Formation 1 :
Clara Borgare, Malin Johansson - Karolina Svensson , Julia Adolfsson, Matilda Fogelberg

Formation 2 :
Sara Mörk , Sarah Björnell - Emma Stenberg - Klara Loneberg , Ellen Davidsson

Formation 3 :
Lisa Öhrström , Moa Gregorson - Emelie Lövqvist - Alicia Zälle , Hanna Johansson

Matchen i Linköpings Sporthall startade Västergötland klart bäst och både det offensiva och defensiva spelet såg riktigt bra ut.
Direkt vid starttekning visade också västgötatjejerna upp en inövad variant som faktiskt hade kunnat gett utdelning efter bara ett par sekunder.

Laget bjöd på massa bra spelvändningssituationer och satte sin defensiv precis som man skulle , så för den tillresta supporterskaran samt lagets ledare så såg det riktigt ljust ut.

Det bjöds också på inövade frislagsvarianter som var nära att utmynna i mål samt att även ett finurligt och starkt BP visades upp.
Skottmässigt fick Västergötland totalt iväg hela 9 avslut på mål, vilket också var ett mycket gott betyg.

Mitt i allt det starka och trygga spelet som visades upp så tilldöms Skåne ett frislag som man snyggt, men med aningen lite flyt också trycker upp i Västergötlands målvakts vänstra kryss.
Så att det stod 1-0 till Skåne efter den första perioden kändes faktiskt lite märkligt.

I andra perioden flyttade Skåne upp spelet och man satte en tuffare press på Västergötlands backar.
Andra perioden drogs isär lite spelmässigt också då det blev en del utvisningar.
När Västergötland spelade i BP bjöd laget dock på en läckerhet i form av en spelvändning där Sara Mörk startade allt och sedan också till slut fick tillbaka bollen av Matilda Fogelberg och rullade in bollen i öppen bur.
Riktigt snyggt och applåderna på läktare och i sekretariat hördes ljudligt i hallen.

Perioden slutar 1-1 efter det att Skåne tagit till vara på en snygg inlöpning framför kasse och satt bollen i nätmaskorna, ledning Skåne med 2-1 inför sista perioden.

Sista perioden är även den godkänd för Västergötland men Skåne är klart det bättre laget sista tjugo minuterna.
Motståndardistriktet från söder avslutar med att segra med 2-0 i sista perioden, där 4-1 målet rullas in i tom kasse då Västergötland tagit ut målvakten och spelat överläge 6 mot 5.

I slutet och vid ställning 1-3 missar också tyvärr båda domarna att Västergötland vill ha en TO (Time Out) i ett tidigare skede och tiden försvinner tyvärr iväg en del, och för mycket, innan denna TO sker.

Västergötland skall ändå vara nöjda med sin match och även om inte målen offensivt kommer så är det mycket som är riktigt bra.

Plussen i matchen går till Sofia Blixt och hennes starka målvaktsspel, Alicia Zälle för ett bra offensivt och starkt kontringsspel samt backen Sara Mörk för ett bra defensivt spel där Sara även följde med upp starkt i anfallszon.

Nu väntar en morgondag där "skräckmotståndarna" Värmland och Stockholm väntar, två kandidater till att ta hem årets Distriktslags SM.

Men rädslan har alla övervunnit någon gång, för något, och besegrat denna fullt ut, så varför inte skrälla imorgon Västergötland och låta Värmland eller Stockholm få undra vad som egentligen hända!