vastergotland.blogg.se

"The road to new district floorball adventures"

Pulsen på distriktslagsledarna

Publicerad 2015-01-02 11:38:00 i Allmänt,

Då var det dags att låta distriktslagsledarna bli presenterade samt även låta dem tycka till lite innan första matchen mot Skåne ikväll spelas.
Vi ska presentera dem lite extra samt låta dem själva även beskriva varandra lite.
 
Årets ledare har en gedigen bakgrund där det finns meriter som bland annat fotbollsspelare på hög nivå, rankade längdhoppare som unga samt före detta duktiga tennisspelare och nu mera även stabila golfsvingare.
Fast så klart så är det innebandymeriterna som gjort att de är dessa tre som coachar årets distriktslagstrupp på tjejsidan.
 
 
 
Lars Ahlström
Bosatt i Mariestad men som har rest runt en del och arbetat som tränare under "unga dagar".
Bland annat har han varit Coach och tränare för IBK Tygrikets Damer när dessa spelade i näst högsta serien i Sverige.
Larsa var också med tidigt i distriktslagssammanhang och har faktiskt tillsammans med en utav de andra ledarna, Micael Svensson , ett brons på F17 (F18) nivån, detta i början av 2000-talet.
Professorn som han fått som smeknamn i denna ledargrupp är den som sköter det mesta runt laget i vad gäller administrativt arbete och ser till så saker utanför matchspelet, före och efter, fungerar.
Är den person i ledargruppen som utan tvekan har mest erfarenhet av distriktslag och hur allt runt ett sådant fungerar.
Är distriktskapten och den som är ytterst ansvarig i ledargruppen och den som tar de slutgiltiga besluten i vad gäller laguttagningar, specifika formationsihopsättningar med mera.
 
 
Micael Svensson
Alingsåsare som ursprungligen kommer från Ulricehamnsområdet.
Micael har vart med i innebandysammanhang ända sedan 1984 och har tränarmeriter som bland annat seriesegrar med SIF Innebandy, seriesegrar med IBK Alingsås, kvalspel upp till elitserien med IBF Älvstranden, kvalspel till näst högsta serien med Lerum (Då hette man Gråbo/Lerum) samt arbete på landslagsnivå ute i Europa under totalt 9 år.
Detta har gjort att Micael faktiskt som taktisk Coach, mental rådgivare eller förbundskapten totalt fått vara med om hela 9 VM.
På distriktslagsnivå är han den enda tränare, ihop med Grästorparen Mattias Prytz, som tagit medalj (Brons) på flicksidan i yngsta klassen, men han har även bronsmedaljer på äldre flicksidan , pojksidan samt även en bronsmedalj med Göteborgs distriktslagsverksamhet. Nu mera huvudtränare i Göteborg Innebandy i Allsvenskan.
Profeten som Micael kallas i denna ledarstab är ansvarig för detaljcoachning, analys och taktiska delen.
 
Arne Öhrström
En före detta bolltrollare på fotbollsplanen och som under sina ungdoms glada fotbollsår kunde göra saker och konster med en fotboll som de andra ledarna i gruppen troligen bara kunnat drömma om.
Fristadbo från början med ett härligt grönvitt hjärta som biter sig fast i Arnes kropp och själ hela tiden.
Har arbetat med flickutveckling under många år på innebandysidan och vet hur man får ihop en tjejgrupp på ett mycket bra sätt.
Vaktmästaren som han kallas i denna ledarstab ser verkligen till att alla mår bra, trivs ihop och har också koll på allt som sker utanför innebandyplanen, och de saker som de andra två ledarna missar.
Den som man kan säga lyfter in och arbetar med att skapa ett "hjärta i gruppen" och den som även, enligt tjejerna, drar de absolut dåligaste skämten.
Arne får alla att skratta och må bra tillsammans och det är ju en punkt som är otroligt viktigt under bland annat ett SM.
 
-----------------------------------------
 
Dags för ett nytt distriktslags SM, hur är era känslor och vad säger ni om årets trupp?
 
Lars Ahlström:
 
-Lite tuff uppladdning då vi kom igång lite sent med laget, detta då vi som ledare tillsattes lite för sent. Men vi fick avsluta allt med ett mycket positivt och bra läger i Mariestad, vilket var väldigt viktigt för oss. Truppen är en väldigt skön grupp tillsammans där man känner att alla spelare kan prestera väl. Vi kommer att ha tre bra femmor hela tiden. Tycker att jämnheten i vår trupp är vår styrka.
 
 
Micael Svensson:
-Uppladdningen inför SM kunde varit bättre men det handlar om att man fick till vår ledargrupp i ett sent skede. Jag hade velat ha ett par samlingar och några matcher till med gruppen men tror på tjejerna och hoppas att resultatet ändå blir bra. Tyvärr fick vi inte med oss Ellen Svensson från Jönköping, vilken är en fantastisk innebandyspelare, men vi tror och hoppas att andra kan kliva fram i stället. Gruppen är jämn och mår bra tillsammans men vi måste veta att vi spelar i en väldigt svår grupp där vi förmodligen är lägst klassat. Men att överraska hade vart kul och det är så klart det vi tror att vi kan göra med denna trupp.
 
Arne Öhrström:
-Känns väldigt bra trots lite förberedelsetid. Men vi har byggt så klart så bra som möjligt under den tid vi haft, och ska göra det så bra som vi bara kan. Vi är verkligen "underdogs" i SM och i vår grupp men eftersom vi noggrant lade specifika detaljer i vilka spelare vi ville ha i truppen så tror vi att vi kan överraska med de spelare vi har.
Ska vi ta oss vidare så krävs verkligen att alla spelar på en hög nivå och att några spelare faktiskt kliver fram och skapar några fina avgörande insatser.
 
 
Hur skulle ni beskriva varandra som ledare?
 
 
Lars Ahlström:
- Micke står för det taktiska, jag det logistiska och Arne för att se helheten och det humoristiska.
 
Micael Svensson:
-Jag är väl gruppens "rit-Ola" och den som hela tiden har whiteboarden under armen. Älskar specialdetaljer i PP och BP samt fasta situationer. Larsa är den som har koll på allt runt om, allt det där viktiga som man behöver ha extra koll på men som man inte riktigt hinner med att lägga fokus på. Han har också det övergripande ansvaret.
Arne är vår ledare i gruppen som faktiskt ser till att alla mår bra och trivs, han har en mycket viktig roll i gruppen och kan få ut det lilla extra av varje spelare.
 
Arne Öhrström:
-Oj detta blir ett långt svar. Alla ledare har en lång historik inom idrotten generellt och innebandyn i synnerhet. Alla tre har olika erfarenheter av innebandy och olika livserfarenheter, vilket ger en dynamik i de diskussioner som uppkommer om hur vi skall driva lagets prestation på bästa sätt. Vi är ganska lika på olika sätt dock finns det en diplomatisk ådra, och respekt för varandras färdigheter, hos alla som gör att vi kommer vidare då vi hamnar i diskussioner. Professor Larsa har en historisk lång erfarenhet av både distriktslag och tränarerfarenheter. I just SM är det en stor fördel att vi är förberedda i detalj på vad som helst ske logistiskt. Det gör att vi lägger minimal kraft på saker som kan störa då Larsa redan planerat bort det. Larsas roll är ju även att leda som ansvarig distriktskapten och tar besluten fullt ut på och utanför plan.  Profeten Micke är ett heltidproffs inom innebandy genom sin roll som instruktör på innebandygymnasiet i Borås och har en lång erfarenhet både nationellt och internationellt. Micke har en stor förkärlek för detaljer i alla spelmoment som kan uppkomma och kan ge variationer, eller nyanser, på vad som helst kommer upp på plan. För mig representerar Micke en positiv innebandysyn där det finns en framåtanda att laget skall agera i alla lägen istället för att reagera.  Personligen så tar jag en mindre framträdande roll spelmässigt. Det sköter Larsa och Micke föredömligt och de får ta de snabba besluten på matcherna däremot har jag en åsikt om det mesta som sker. Framförallt varför, och hur,  saker skett på matcherna dvs att ha en åsikt om konsekvenser av spelsituationer och rörelser osv. Med över tusen tävlingsmatcher,  inom fotboll och innebandy karriären, så ligger även min insats på det mer hur vi skall leda laget på ett helhetsmässigt sätt så att alla är med på resan.Har lämnat bågar och streckmålande på tavlan och är  mer ett känselsprö i ledarteamet och stöttar med olika typer av input till herrarna.
 
 
Vem i er distriktslagsgrupp tycker ni passar bäst in på följande beskrivningar nedan?
 
1.Den som skulle slå de flesta under distriktslags SM på snabbhet, 20 meter löpning.
 
Lars Ahlström: -Bör vara Alicia Zälle
 
Micael Svensson: -Vår duracellkanin kombinerat med en formel 1 bil får det bli, Alicia Zälle!
 
Arne Öhrström: -Det bör väl bli Alicia Zälle, som har en stegnedsättning som en kolibri på annandagsrean. Det kan gå undan rejält där och då ser motståndarna ibland ut som de befinner sig i fel datumzon.
 
2.Vem skulle kunna chocka alla genom att snabbt lära sig zorra?
 

Lars Ahlström: -Tror Klara Loneberg, hon har en fantastisk teknik.
 
Micael Svensson: -Svår fråga men Klara Loneberg skulle nog kunna överraska med detta.
 
Arne Öhrström: -Bra fråga där! Tror att Sara Mörk tränar i smyg på detta och att vi får se några magiska nummer av henne under SM.
 
 
3.Vilka två i er distriktslagsgrupp skulle ni aldrig våga släppa lösa tillsammans i en stor leksaksaffär?
 

Lars Ahlström: -Julia Adolfsson och Matilda Fogelberg kan nog både synas och höras i en sådan butik ihop.
 
Micael Svensson: -Det var en lurig fråga att svara på, tror att alla i vår tjejgrupp faktiskt hade haft kungligt roligt där inne tillsammans.
 
Arne Öhrström: -Målisarna Blixt och Jansson är ju sjukt galet roliga tillsammans och de två i leksaksaffären blir en Klass Två-varning för allmänheten.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Adam C

Publicerad 2015-01-02 12:54:05

Härlig ledarstab. Men synd laget kom igång så sent, vem i VIBF bär ansvaret?
Tror ändå nu rätt ledare är i laget, låt dem köra på nu någon eller några sm för att utveckla detta.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Distriktslaget F17 Västergötland

"Distriktslaget F17 mot nya äventyr & utvecklingsmöjligheter"

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela