vastergotland.blogg.se

"The road to new district floorball adventures"

Seger i sista SM matchen 2015

Publicerad 2015-01-04 11:00:00 i Allmänt,

SM 2015 i Linköping är över för denna gång och likaså faktisk troligen för alltid denna ålderskategori.
Att tjejerna från Västergötland fick avsluta med seger var nog en skön känsla för alla inblandade, så väl spelare som ledare och supportrar.
 
 
Matchen mot Gotland, sista gruppspelsmatchen i SM för Västergötland, slutar med seger 4-3 , detta efter en aningen dramatisk tillställning mot slutet.
 
Västergötland - Gotland  4-3
 
Periodsiffror: 2-0, 1-1, 1-1
 
Matchfakta:
 
1-0 Alicia Zälle assist Moa Gregorson
2-0 Alicia Zälle assist Lisa Öhrström
3-0 Sarah Björnell assist Alicia Zälle
4-3 Julia Adolfsson assist Emma Stenberg
 
Matchens bästa spelare:
Alicia Zälle , Västergötland
 
 Player of the game priset delades ut av före 
 detta lagkaptenen i Svenska Damlandslaget, 
 och nu mera landslagstränaren U19, Karolina
 Widar. Priset gick till Västergötlands Alicia
 Zälle.
 
 

Inför matchen mot Gotland hade Västergötaledningen bestämt att man skulle avsluta detta SM sista match med samtliga i spel, vilket också inkluderade de tre målvakterna.
Detta innebär att till dagens match så startade Västergötland på 16 utespelare och så var det förbestämt att målvakterna Freja Lindh skulle stå första perioden, Sara Jansson den andra och Sofia Blixt den tredje och sista.
 
 
Matchen startade Västergötland klart bäst och det syntes att laget var morgonladdat, detta trots matchstart redan 08.15.
Man skapar flertalet riktigt bra lägen och till slut sätter planens bästa spelare, player of the game, Alicia Zälle 1-0 efter spelade 06:18.
Detta riktigt snyggt med ett praktskott i krysset.
 
Västergötland fortsätter även efter målet att rada upp chanser och 07:45 skapar Klara Loneberg och Ellen Davidsson ett bra läge, 08:35 är det Maja Pherson och Julia Adolfsson som är framme och oroar i Gotlands zon samt 09:31 så har Emelie Lövqvist ett bra avslut på mål.
11:42 så letar sig dock ytterligare ett Västgötamål in i nätmaskorna, och återigen är det Alicia Zälle som drar upp bollen i krysset, snyggt assisterad av Lisa Öhrström.
 
Västergötland hinner också med att hålla tätt i ytterligare ett BP under SM innan perioden är över.
 
 
I andra perioden så händer sedan något märkligt, Västergötland tappar helt spelet och det blir mycket stillastående, massor av bolltapp och många onödiga och okloka beslut som tas.
Tyvärr är detta den sämsta perioden totalt sett som laget genomför i detta SM.
Som tur är lyckas man ändå pricka in ledningsmålet 3-1, detta på snygg styrning av Sarah Björnell , efter snygg direktpassning rakt genom slottet av Alicia Zälle.
 
Inför tredje perioden så fortsätter Gotland att mata på framåt och det ställer till det rejält för Västergötland.
Efter ca 3 minuter kommer reduceringen 3-2 av Gotland samt att motståndarna sedan också kvitterar till 3-3 i PP, detta efter det att Västergötland fått en spelare utvisad efter 04:04.
 
När klockan står på 09:24 så bestämmer sig Västergötlands coacher att ta en TO (Time Out) och då går man ner på två femmor och direktiv om hur man ska försöka vinna matchen plockas fram.
Det blir lite bättre efter detta och Västergötland skapar direkt några farligheter, men laget är ändå inte i närheten av det spel som man visade upp under gårdagen.
När sedan klockan rullar upp mot 13 minuter så utbryter jubel hos Västergötland.
Julia Adolfsson sätter segermålet 4-3, med assist från Emma Stenberg.
 
 
Västergötland får avsluta gruppmatcherna i detta SM med en seger, vilket känns skönt, detta även om de tre förlustmatcherna faktiskt bjöd på bättre taktiskt spel än denna sista segermatchen.
 
Laget har ändå genomfört detta SM spelmässigt och framförallt prestationsmässigt bra. Det man  gjort i matcherna mot Skåne , Värmland och främst då Stockholm ska hyllas extra.
 
Nu väntar fotografering , mat och sedan ska laget åka och supporta killarna för att försöka heja fram dem till en slutspelsplats.
 
 
MATCHENS GULDBJÖRN
 
Alicia Zälle
Emma Stenberg
 
 
 
 Västergötland tackar sina supportrar för att de
 stöttat dem genom hela SM I Linköping.
 Nu väntar nya utmaningar och mål.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anders

Publicerad 2015-01-05 11:49:29

Mycket bra jobbat tjejer.
Ni bjöd på dramatik och underhållning och spelade utefter ert material perfekt.
Starkt jobbat att skaka Värmland och Stockholm!

Postat av: Jonas M

Publicerad 2015-01-05 21:19:51

Härligt jobbat tjejer under helgen. Imponerad hur ledare och spelare fått ihop det under så kort tid som ni hade på er. Bra coachning och taktikval under hela sm.

Postat av: Peter

Publicerad 2015-01-06 21:36:07

Håller med Anders om att ni bjöd oss på härliga matcher.
Bra taktik hade ni också, men kanske kunde ni gått ner på två femmor tidigare. Tycker annars ni gjorde rätt som stängde ytorna och krympte spelet. Jättenöjd mer er insats, tack för underbara dagar i hallarna.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Distriktslaget F17 Västergötland

"Distriktslaget F17 mot nya äventyr & utvecklingsmöjligheter"

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela